Velencei-tó

 A Velencei-tó az egyik legnagyobb természetes tavunk, legkedveltebb üdülőhelyeink egyike.

A tó területének harmada romantikus nádassal borított természetvédelmi terület. A sekély, átlagosan 1,5 - 2 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is. Budapest és Székesfehérvár között, a Velencei-hegység lábánál található, autóval, busszal és vonattal egyaránt jól megközelíthető. Elő, és utószezonban az egész éven át nyitva tartó két termálfürdőn kívül, a kulturális és a természeti adottságok is tartalmas programokat kínálnak.

 Amiért érdemes a Velencei-tónál nyaralni:

Aki csendes, nyugodt kikapcsolódásra, pihenésre vágyik, vagy gyógyító fürdőzést kíván, annak  az Agárdi Gyógy – és Termálfürdőt érdemes felkeresnie, ha aktívan szeretné eltölteni szabadidejét, akkor kirándulhat, akár körbe is kerekezheti a tavat, túrázhat gyalog vagy lóháton, többféle vízi túrát és sportot is kipróbálhat, érdekes ismereteket gyűjthet. A vadonatúj attrakciók, felújított irodalmi emlékház, a Rönkvár, a Katonai Emlékpark nemzeti emlékhely, galériák és rendezvényhelyszínek színes programkínálattal szórakoztatják Vendégeinket. Amennyiben a finom ételekre, jóféle borokra, ízletes pálinkákra vágyik, semmi akadálya a kóstolásnak: vendégszerető helyek, gazdák várják az ínyenceket, az éhes, szomjas vendégeket. Természetesen a jó zenét kedvelőknek is érdemes válogatniuk a programok, rendezvények színes kínálatából.

 Programok

 Májusban, Vereben egész napos ünnepségsorozat köszönti a honfoglalás kori Vereb Vitézt. A hónap utolsó vasárnapjának délelőttje a velencei Bence-hegyen, a gyerekeké. Délután a bor ünnepén, az Orbán napi vigadalomban mulathat ugyan itt. A hónap első hétvégéjén kerül sor a három napos Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál eseményeire Agárdon. A mulatságon neves énekesek és népzenei együttesek is fellépnek.

Júniusban, a főidényben a strandolás mellett számos esemény várja vendégeinket: Pázmándon a Veterán Autós-és Motoros Találkozó, a Sukorói Zenei Nyár hangversenyei a református templomban. Agárdon, a Pop Strandon egész júniusban „áll a bál”. A legnevesebb pop-együttesek koncertjeire az egész országból érkeznek rajongók. Nadapon, a Sváb Bálon mulathatnak, Velencén a Velencei Nyári Zenés Esték első két előadása zajlik ebben a hónapban.

 Augusztusban, Velencén folytatódnak s Velencei Zenés Nyári Esték előadásai, és e hónapban kerül sor Velence Város Születésnapi Vigasságára, melynek ünnepségeit augusztus végén tűzijáték zárja. Már készülhet a Velencei Tóátúszásra!